Concordia nieuws

Concordia 125 jaar

Concordia 125 jaar

Author: Linda Groenewoud/donderdag 2 augustus 2018/Categories: Nieuws, Jubileumjaar 2018, Nieuws voor leden

In 2018 bestaan we als Muziekvereniging Concordia 125 jaar! Reden genoeg om er een jubileumjaar van te maken(De foto is van ca 1920)

De speciaal voor dit jaar samengestelde jubileumcommissie heeft, in nauwe samenspraak met
het bestuur, het gehele jaar door activiteiten gepland. De voorbereidingen zijn in volle gang, details zijn nog niet altijd even goed bekend, maar we willen je alvast informeren wat in 2018 op het programma staat.
Uiteraard houden we  je op de hoogte zodra nadere informatie bekend is.

Op zoek naar oud-leden


Het is bijna zover, ons jubileumjaar gaat van start. Op 27 oktober zullen we onze 125ste verjaardag vieren. Hiervoor willen we jullie en al onze vrienden en oud-leden uitnodigen. Op 24 november sluiten we ons jubileumjaar af met een dubbelconcert met het Orkest van het Oosten. Dit wordt een bijzonder moment, want Lute zal een stuk van het OvhO dirigeren. Om het concert voor te bereiden zullen we op 3 juni een masterclass van muzikanten van het OvhO krijgen.
We zullen  facebook -events aanmaken en willen jullie dan vragen om deze met zoveel mogelijk familie, vrienden en oudleden te delen. Waarschijnlijk kent iedereen nog wel een aantal oudleden. Er zijn ook oudleden die niet op Facebook zitten, die willen we ook uitnodigen. We willen jullie vragen om hun adresgegevens aan de jubileumcommissie door te geven. We zullen ervoor zorgen dat we een adreslijst op de repetitie hebben, zodat jullie kunnen kijken welke leden we al hebben.

Groetjes, nemens de jubileumcommissie
Cathalijne

 

125 jaar Concordia en muziek

Wat hebben Coca-Cola, de schreeuw van Edward Munch, Joan Miró, Dvorak's symphonie 'Aus der neuen Welt' en De Telegraaf gemeen? Meer dan u denkt, want in 1893 zagen zij het licht. Het was hetzelfde jaar waarin in Hengelo Ov de Arbeidersmuziekvereniging werd opgericht.
Lees hier het hele artikel dat onze hoornist Rolf Jongedijk heeft geschreven.

Concerten

  • Zondag 18 februari 2018 Valentijnsconcert ‘speciaal’
  • Zaterdag 10 maart 2018 Lions concert in Enschede, georganiseerd door de Lions
  • 3 juni 2018 Masterclasses voor de muzikanten van Concordia, verzorgt  door leden van Het Orkest van het Oosten
  • 4 mei 2018 Dodenherdenking
  • September 2018 WAK weekend icm Stork 150 jaar in Hengelo
  • 27 / 28 oktober 2018 in het teken van de officiële datum van oprichting 125 jaar geleden zal er ‘s middags en s avonds feest gevierd gaan worden! ‘Save that date’!
  • Zaterdag 24 november 2018 Dubbelconcert met Het Orkest van het Oosten met in het voorprogramma Harmonie Orkest Twente uit Enschede Locatie: de Gieterij (ROC van Twente)
 

Number of views (4928)

Tags: