Harmonieorkest

Muzikanten die al langere tijd les hebben gehad aan de muziekschool en voor wie het spelen in groepsverband geen problemen meer oplevert, stromen door naar het harmonieorkest. Dit orkest verzorgt jaarlijks diverse concerten. Ook neemt dit orkest deel aan zgn. “concertwedstrijden”. Het repertoire is zeer breed, klassieke composities worden moeiteloos afgewisseld met bewerkingen van hedendaagse popmuziek. Het orkest komt uit in de 1e divisie (voorheen Vaandelafdeling) van de KNFM en staat onder de professionele leiding van dirigent Lute Hoekstra.

 

Lute Hoekstra (1958) is sinds april 2000 dirigent van het harmonieorkest. Lute studeerde klarinet en directie aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en Amsterdam. Aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeerde hij in 1985 Cum Laude af, hoofdvak klarinet Uitvoerend Musicus. Twee jaar later behaalde hij de aantekening kamermuziek klarinet, eveneens Cum Laude. Zijn docenten waren Piet Honigh en George Pieterson.

Na deze studie remplaceerde hij enkele seizoenen bij het Radio Kamerorkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Momenteel is Lute concertmeester en solo-klarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Lute volgde directielessen bij oa Jan Cober, Pierre Kuypers en Sef Pijpers sr.