Hangi Lauha nieuwsflits 1

Hangi Lauha nieuwsflits 1

Author: Linda Groenewoud/Monday, April 14, 2014/Categories: Nieuws voor leden, Hangi Lauha, april 2014

Dit is de eerste nieuwsflits Hangi Lauha. Er zullen er zeker nog een aantal volgen. Er zal nog veel moeten gebeuren, maar de eerste publiciteit is inmiddels een feit. Op vrijdag 11 april is de brochure 2014/2015 van het Rabotheater namelijk verschenen. En directeur Raoul Boer heeft in zijn voorwoord ons unieke concert als hoogtepunt benoemd. Dat moeten we nu natuurlijk ook met zijn allen gaan waarmaken. 

 

Op zaterdag 19 januari 2013 haalde Folkert Buis met dit project al de regionale krant, want toen stond onderstaand bericht in de Twentsche Courant Tubandia


Het orkest heeft inmiddels drie van de vier delen van Hangi Lauha en is er al enkele weken mee aan de slag. Een hele klus om daar met een projectkoor, slagwerkgroep en rockband een spetterend concert van te maken. Complimenten aan Folkert Buis die hier heel veel uren en creativiteit in heeft gelegd.

Hangi Lauha: Symfonie van, voor en over Hengelo

Componist:               Folkert Buis
Teksten:                    Stadsdichters Fred van der Ven en John Heymans
Muzikale leiding:      Lute Hoekstra
Uitvoerenden:           Muziekvereniging Concordia, aangevuld met koor, rockband
                                 en slagwerkgroep
Uitvoeringsdatum:   zaterdag 6 september om 20.00 uur in de Eatonzaal
Toegangsprijs:         € 15,-- Voorverkoop € 13,--, jeugd tot 14 jaar € 3,--.

Achtergrondinformatie

In dit spannende, meeslepende muziekstuk komen het heden en het verleden van Hengelo tot leven via de vier elementen water (de beken), vuur (de metaalindustrie), lucht (de "Hengeler Weend") en aarde (de zoutindustrie). Hengelo is stad der verbindingen, knooppunt van Twente met autowegen, spoorwegen, Twentekanaal en beken. De verbindingen uit het heden zijn voor de Hengelose componist en musicus Folkert Buis de brug naar de geschiedenis van Hengelo.

Hangi Lauha (een oude Germaanse naam voor Hengelo) is een ode aan de Hengelose bevolking, ondernemers en vele organisaties. Concordia verbindt hierin de blaasmuziek die al sinds de 19e eeuw geworteld is in Hengelo met het industriële erfgoed: gebouwen, beelden en machines. Harmonieorkest Concordia wordt speciaal voor deze gelegenheid aangevuld met een groot koor, een rockband, een grote slagwerkgroep en een Theremin. Een muzikaal spektakel!

Voorverkoop

Zowel het Rabotheater als Concordia verzorgen de voorverkoop van de kaarten. Omdat het concert zowel in de brochure als op de website van het Rabotheater wordt aangekondigd, zullen geïnteresseerden ook via het Rabotheater moeten kunnen reserveren.
Concordia regelt de voorverkoop van leden en overige geïnteresseerden. Er komt op onze website een mogelijkheid om te reserveren èn te betalen. Dit is nog in ontwikkeling. Houd de website dus in de gaten, het is namelijk de verwachting dat dit vanaf eind april mogelijk is. Leden die niet spelen hebben als altijd gratis toegang en de ‘Vrienden van’ krijgen een speciale prijs aangeboden. Zodra dit allemaal rond is informeren we jullie uiteraard.

De locatie

Het oorspronkelijke doel was om het concert in het ROC te houden maar dan zouden er nog veel zaken als decor en techniek door ons zelf georganiseerd en betaald moeten worden. Niet haalbaar dus. Daarom is er overleg geweest bij het Rabotheater en is dit de locatie geworden voor het concert.

De organisatie

Ondertussen is er productieteam gevormd om er voor te zorgen dat alle taken goed worden opgepakt en uitgevoerd. De verantwoordelijke mensen zoeken zelf mensen waarmee ze hun eigen taken gaan organiseren. Dit team bestaat uit:

Taak

1e verantwoordelijke

2e verantwoordelijke

Financiën

Arno Bril

Leo Boeding

PR en publiciteit

Marga Boerkamp

Lies Rubing

Planning

Arno Bril

Mark van Aarsen

Artistieke plan/leiding

Folkert Buis

Lute Hoekstra

Kitty ter Braak (SlamCC) en Gerda Minkjan (partner van Folkert Buis) gaan leden werven voor het projectkoor en coördineren de repetities en  over het samenstellen van het koor.

Kijk ook op:http://concordiahengelo.nl/Agenda/Concertagenda/ArtMID/430/ArticleID/25/Hangi-Lauha-

 

Project folder

Onderaan deze pagina kun je de hele projectfolder dowloaden. Hierin staat alles uitgebreid beschreven.

 

 

 

 

 

Number of views (4566)

Tags:

Documents to download