Nieuws voor leden

Maart 2021 Lock-down

Maart 2021 Lock-down

Author: Linda Groenewoud/donderdag 4 februari 2021/Categories: Nieuws voor leden

Concerten

Na de Lock-down van maart 2020 waarin we drie maanden niet hebben kunnen repeteren hebben met strenge maatregelen het spelen weer op kunnen pakken.
We hadden de hoop om op 13 februari een mooi concert te kunnen geven in Schouwburg Hengelo maar helaas zat dat er door de tweede Lock- down ook niet in. 
Inmiddels hebben hebben we ook een streep moeten zetten door de plannen om een concert te geven op zondag 25 april in Schouwburg Hengelo. Er zijn nog geen versoepelingen en kunnen nog niet repeteren. Mochten er wel versoepelingen zijn over drie weken dan is de tijd te kort om een concert voor te bereiden.

Ondanks dat op  dit moment  nog volstrekt onduidelijk is  wanneer we weer mogen repeteren en optreden,  heeft de concertcommissie de koppen bij elkaar gestoken om voorbereidingen te treffen voor het eerste concert dat we, wanneer dan ook, mogen gaan geven. Onder de werktitel "Vrijheid - Blijheid" willen we een programma maken waarbij plezier voor het publiek en onszelf voorop staat.
Jullie konden aangeven via een mail aan de concertcommissie  welk nummer je graag zou willen spelen tijdens dat concert. Op basis van deze input en motivatie maakt de concertcommissie samen met Lute een keuze maken van nummers die we tijdens dat concert gaan spelen.

 

Zoom meetings 

Bij het ingaan van de tweede Lock-down op 15 december hebben we de Zoom meetings weer opgepakt. De meetings hebben we twee wekelijks en proberen een gevarieerd programma aan te bieden.
De eerst meeting op woensdag  16 december  was een pittige muziekquiz via Kahoot die door Lute is gemaakt. Op  6 januari hebben we via Zoom geproost op het nieuwe jaar waarin we hopelijk weer snel kunnen repeteren en concerten geven. 
Art Kruijer heeft een hele leuke muziek bingo voor ons georgniseerd op woensdag 20 januari. Iedereen kreeg via de app een bingo kaart en een lijst met muzieknummers die Art via spotify voor ons in willekeurige volgorde afspeelde. Je moest de titel van het muziekstuk weten en deze opzoeken in de lijst en dan kijken of je dit nummer ook op je bingo kaart hebt staan. Het was erg leuk om al die stukken te horen. Veel van de stukken hebben we zelf al eens gespeeld. 
Op woensdag 3 februari hebben we in de Zoom meeting  een "workshop lichte muziek"gekregen van arrangeur/dirigent en saxofonist Jasper Staps. Lute heeft ons deze workshop met 2 medleys van Jasper Staps aangeboden om straks bij het eerste concert dat we weer mogen gaan geven  te gaan spelen. 
Woensdag 17 februari hebben we allerlei muzikale en persoonlijke vragen aan Lute kunnen stellen. Zo zijn we te weten gekomen hoe Lute's carrière is verlopen en welke muziek en muzikanten/dirigenten hem inspireren

Jaarvergadering

De jaarvergadering is op woensdag 17 maart 20.00 uur.
We realiseren dat dag van de verkiezingen is maar we hopen dat iedereen vroeg kan gaan stemmen en daarna bij de vergadering aanwezig kan zijn. De avondklok is immers ook nog van kracht.

 

 

 

Number of views (1156)

Tags: